Quarta-feira’, 3/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

HASEDI DHE MËSYSHI (syri i keq) SHKAKTARË TË SËMUNDJEVE!

HASEDI DHE MËSYSHI (syri i keq) SHKAKTARË TË SËMUNDJEVE!

HASEDI DHE MËSYSHI SHKAKTARË TË SËMUNDJEVE!

Hasedi, pas tij vjen urrejtja, pas urrejtjes vjen armiqësia, pas armiqësisë vjen shpifja, pas shpifjes vjen edhe kulminacioni i fundit, e që është dëmtimi në mënyra kurthante apo dhe të drejtëpërdrejta personin ndaj të cilit është derdhur hasedi, saqë-saqë, çmenduria e zemrës ia shkrep edhe deri më largë, ku hasedi e nxit pronarin e vetë eedhe -në egzekutimin e tij-. Ja, ky është hasedi! Pastaj i nderuar besimtarë, kur ti takohesh me hasedxhiun tënd, i cili në esencë është armiku yt, ti nuk ndihesh rehat, ti ndjenë një plogështi, nuk ndihesh i qetë, ke njëfarllojë sëkëlldie, natyrisht, sepse energjia e keqe e tij është brenda teje, është e përzier me emocionet dhe ndjenjat e tua, është përzier me gjakun tënd! Poashtu, ti atë e sheh shpesh në ëndërr, madje-madje, duke të shikuar egërsisht! Edhe diç, në daç të shpëtosh nga ai hased i keq i tij, i cili gjendet brenda trupit tënd, e si jo rrallë herë t’i përzien ca ndjenja, e ti fare nuk e ke idenë se ç’po ndodhë me ty, ndalu pas çdo namazi duke bërë dua, dua të përshpirtshme e duke thënë: “O Allah! Shkatërroje hasedin e filanit që më ka goditur mua në këtë fushë apo në këtë drejtim, nxirre nga unë, shkatërroji dhe largoji edhe gjurmët e hasedit të tij”! Lutjen përsërite disa herë me rradhë… E, me lejen e Allahut, nëse vërtet hasedi i tij gjendet brenda teje, ti do të fillosh që: Të ndiejshë një temperaturë të brendshme, kruajtje, hapje të gojës, lot në sy, apo të kundërtën e këtyre: Qetësi, hapje të krahërorit, çelja të syve, kthjellje të brendshme psiko-shpirtërore, marrje më të lehtë të frymëmarrjes etj… Duanë ta përsëritësh shpesh, shumë shpesh!!
Agron I.

(Visited 237 times, 1 visits today)
Top