Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

HASEDI DHE MËSYSHI SHKAKTARË TË SËMUNDJEVE!

HASEDI DHE MËSYSHI SHKAKTARË TË SËMUNDJEVE!

hasediHasedi, pas tij vjen urrejtja, pas urrejtjes vjen armiqësia, pas armiqësisë vjen shpifja, pas shpifjes vjen edhe kulminacioni i fundit, e që është dëmtimi në mënyra kurthante apo dhe të drejtëpërdrejta personin ndaj të cilit është derdhur hasedi, saqë-saqë, çmenduria e zemrës ia shkrep edhe deri më largë, ku hasedi e nxit pronarin e vetë eedhe -në egzekutimin e tij-. Ja, ky është hasedi! Pastaj i nderuar besimtarë, kur ti takohesh me hasedxhiun tënd, i cili në esencë është armiku yt, ti nuk ndihesh rehat, ti ndjenë një plogështi, nuk ndihesh i qetë, ke njëfarllojë sëkëlldie, natyrisht, sepse energjia e keqe e tij është brenda teje, është e përzier me emocionet dhe ndjenjat e tua, është përzier me gjakun tënd! Poashtu, ti atë e sheh shpesh në ëndërr, madje-madje, duke të shikuar egërsisht! Edhe diç, në daç të shpëtosh nga ai hased i keq i tij, i cili gjendet brenda trupit tënd, e si jo rrallë herë t’i përzien ca ndjenja, e ti fare nuk e ke idenë se ç’po ndodhë me ty, ndalu pas çdo namazi duke bërë dua, dua të përshpirtshme e duke thënë: “O Allah! Shkatërroje hasedin e filanit që më ka goditur mua në këtë fushë apo në këtë drejtim, nxirre nga unë, shkatërroji dhe largoji edhe gjurmët e hasedit të tij”! Lutjen përsërite disa herë me rradhë… E, me lejen e Allahut, nëse vërtet hasedi i tij gjendet brenda teje, ti do të fillosh që: Të ndiejshë një temperaturë të brendshme, kruajtje, hapje të gojës, lot në sy, apo të kundërtën e këtyre: Qetësi, hapje të krahërorit, çelja të syve, kthjellje të brendshme psiko-shpirtërore, marrje më të lehtë të frymëmarrjes etj… Duanë ta përsëritësh shpesh, shumë shpesh!!
Agron I.

Tags: