Domingo, 5/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Grupi i parë që hynë në Xhennet do të jetë si hëna e plotë

Grupi i parë që hynë në Xhennet do të jetë si hëna e plotë

Transmetuar nga Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Grupi i parë që hynë në Xhennet do të jetë si hëna e plotë. Ata që vijnë pas tyre do të jetë sikurse ylli më i shkëlqyer në qiell. Pas kësaj, vijnë të tjerët në gradë. Ata nuk do të sekretojnë jashtëqitje, nuk do të urinojnë, nuk do të shfryjnë hundët e tyre dhe nuk do të pështyjnë. Krehërit e tyre janë prej ari, lëndët djegëse në mangallet e tyre nga aloe dhe djersa e tyre do të jetë misk. Forma e tyre do të jetë si forma e një personi me gjatësinë e Ademit të atit të tyre, gjashtëdhjetë Dhira “(një dhira korrespondon me rreth 45 cm).” 24

(Visited 181 times, 1 visits today)
Top