Domingo, 17/11/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gruaja… shkak i vuajtjeve ose i lumturisë

Gruaja… shkak i vuajtjeve ose i lumturisë

Gruaja… shkak i vuajtjeve ose i lumturisë.
Një teleshikuese nga Katari: ”Mendoj se shkaku i vuajtjeve ose lumturisë së gruas, është vetë gruaja. Nëse ajo është optimiste dhe pozitive, nëse përmbush misionin e saj duke e shpërfilluar gruan perëndimore, padyshim që ajo do të jetojë e lumtur. Gruaja duhet të ndërgjegjësohet për mirësitë që i ka falur Zoti i Madhëruar. Ajo duhet të ndërgjegjësohet që kuptimi i vërtetë i fjalës “emancipim” në perëndim është “degjenerim”. Liria dhe emancipimi i vërtetë gjendet vetëm në Islam dhe në udhëzimet e tij”.
Prof. Imadudin Halil: ”Unë pajtohem me ato që tha teleshikuesja nga Katari. Liria e vërtetë e gruas qëndron në origjinalitetin dhe fenë e saj. Ne kërkojmë të kemi gra të ndershme dhe muslimane, me qëllim që të edukojnë filiza të ndershëm dhe dinjitozë, të cilët do e mbushin tokën me mirësi dhe drejtësi”.
Prof. Xhasim El-Mutava: ”Duke pasur parasysh studiues dhe mendimtarë muslimanë, çfarë përshtypjesh keni rreth ndërhyrjeve të teleshikuesve”?
Prof. Imadudin Halil: ”Mendoj që shumica e atyre që kanë telefonuar, vazhdojnë t’a ruajnë të freskët përkushtimin dhe dashurinë për Islamin. Ky është një tregues, që ky umet vazhdon të jetë i fortë, i përkushtuar ndaj fesë dhe besimit të tij.”

(Visited 57 times, 1 visits today)
Top