Quinta-feira, 26/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gruaja propozohet për martesë për shkak të katër gjërave

Gruaja propozohet për martesë për shkak të katër gjërave

Si duhet ta zgjedhim bashkëshorten?

Profeti Muhamed alejhi selam thotë:

“ Gruaja propozohet për martesë për shkak të katër gjërave: për pasurinë e saj, për prejardhjen e saj, për bukurinë e saj dhe për besimin (e fortë) të saj. Zgjidh atë që ka besimin e mirë që të dalësh i fituar.” (Buhariu dhe Muslimi)

Gruaja me besim të mirë e të fortë është ajo që zbaton obligimet ndaj Zotit të saj dhe obligimet ndaj bashkëshortit të saj.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Top