Sábado, 11/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gruaja nuk dëshiron të jetojë me vjehrrën e saj

Gruaja nuk dëshiron të jetojë me vjehrrën e saj

Pyetje: ”Nëna ime jeton e vetme dhe unë kam frikë për të. Ajo gjithmonë më thotë mua që ta lejojë atë që të zhvendoset tek unë në mënyrë që unë të kujdesem për të dhe ta bëjë atë të ndjehet rehat. Gruaja ime refuzon që nëna ime të jeton me të. A duhet t`i bindem gruas time apo nënës time?”

Përgjigje: ”Nëse gruaja jote nuk ka mirëkuptim (që të jetojë) me nënën tuaj, atëherë ose i jep gruas një banesë për të jetuar, në mënyrë që ti mund të qëndrosh me nënën tënde ose martohesh me një grua tjetër e cila të ndihmon që të sillesh mirë me nënën tënde.

Nuk është e lejuar që të humbasësh nënën tënde për shkak të qëndrimit me gruan dhe bindjes ndaj saj, kjo gjë nuk është e lejuar. Pasi kjo është nga të drejtat që ke ndaj nënës.”

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: Er-Riba, fq. 529-530

Mexhmu`atu Rasa`il Da´uijjeh ue Menhexhijjeh /perlatmuslimane/

 

(Visited 195 times, 1 visits today)
Top