Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gruaja intelegjente arinë ta përfiton burrin e saj edhe poqëse ai e uren atë

Gruaja intelegjente arinë ta përfiton burrin e saj edhe poqëse ai e uren atë

Gruaja intelegjente arinë ta përfiton burrin e saj edhe poqëse ai e uren atë

Shirin el-Ulfij

Nuk don të thotë se mosdashuria e burrit ndaj gruas së tij se nuk ka mundësi për dialog mirëkuptim dhe lindje të një dashurie të re prej fillimi. Andaj gruaja intelegjente arin ta shfrytëzon rastin që pikllimin e saj ta shëndron në ujitje të degës së dashurisë në mënyrë të shkëlqyeshme, kështu që nuk dorëzohet me heshtje dhe rastësi të kohës dhe të lejon që pikëllimi që ka t’ja han zemrën e saj, mirëpo pyetja qëndron:
Si ta përfitoj zemrën e burrit tim?
Pikësëpari bëhu e kënaqur me fatin tënd e qëndro falënderuese ndaj Allahut sepse kënaqësia me atë që e ke është çelësi i lumturisë së dunjasë dhe ahiretit…po ashtu dije se Allahu të ka sprovuar me të, vallë a do ta falenderosh Allahun për caktimin e tij ndaj teje apo jo? Po ashtu mos haro se ti shpërblehesh për durimin tënd me lejen e Allahut, sepse ndonjëherë sprova yte të jetosh me një burrë i cili nuk të do, pas kësaj mund të fshihen mirësi të ndryshme të cilat ti nuk i din. “Ndoshta ju ureni diçka e ajo është e mirë për ju.” (Bekare:216)
Dashuria
Bëhu optimiste çdoherë në ndjenjat e burrit tënd, bëje atë të ndjen nevojë dhe dëshirë për ty, poashtu këtë gjë bëre që ai të raegon ndaj teje me dashuri, formo me të gjuhë të përbashkët në shikim i cili jep sinjal mirëkuptimi, kur ai të mos jet afër teje ti atëherë lësho shim bi të me letra dashurie, kështu që të formosh bindje tek ai se ti vuan në pritje të tij, sepse dashuria sjell sinqeritet, andaj qëndro çdoherë e sinqertë. Mos tradhëto asnjëherë në jetën tënde bashkshortore, ji besnike ndaj pasurisë së tij, kjo e bën atë që të beson në ty, respektoje atë me urtësi e jo verbërisht. Po ashtu te tregoj se dashuria dhe sinqeriteti sjellin dhuratë, për këtë arsye mundohu që burri yt ta shijon fisnikërinë tënde dhe se ti në çdo çast nuk je koprace mbi të, qoftë ajo në kohën tënde ose në përpjekjen tënde ose në pasurinë tënde për të. Kjo i jep atij të kupton se ti sakrifikon çdo gjë për të, kjo poashtu i dhuron atij besim ndaj teje, kështu që kundërpërgjigjja e tij nda teje është: Të dhuron çfarë ti kërkosh.
Shpirti yt
Bëhu e drejtë dhe e besueshme me shpirt për të, bëhu shoqja e tij, bisedo me të në lidhje me punën dhe preukupimet e tij, këto metoda ruaj, polemizo me to dhe mësohu ti lexosh kërkesat e tij. Po ashtu mos e anashkalo pamjen tënde, pra kujdesu për bukurinë tënde se si dukesh, që ai të ndjen se ti je e bukur vetëm ër shkak të tij ndërsa kur të dalësh jashtë kujdesu mirë për hixhabin dhe nikabin tënd…Mos e bën atë tërheqës, fascinues, sfidues, pra le të të shoh vetëm bashkshorti yt në formën më të bukur që don ai dhe kur të don ai.
Ti je dikush
Mer përsipër çdoherë përgjegjësi, pa marë parasysh a ndodh ndonjë problem apo jo, madje edhe kur të ndodh problem zgjidhe çdoherë atë në formën më të butë dhe më të mirë të mundshme, pra me urtësi, që burri yt të ndjej se ti je shpëtimtarja e tij në situata të tensionuara. Me këtë gjest ai arin të kuptoj se nuk mund të ndërmer diçka pa ndihmën tënde.
Edhe pse burri dëshiron që gruaja të mer përgjegjësi kur te këtë nevojë ai për to, mirëpo ti bëhu që ai te ketë nevojë për ty siç ka nevojë ai për banim, pra ti bëhu vendbanimi i tij. Mos kurse që ta ushqesh atë me strehim, bëhu nënë për të, dashuroje atë ashtu siç i do nëna fëmijët e saj , mundohu që ai ta kupton se ti me të vërtet e don atë, se ti je e pasionuar ndaj tij dhe se nuk duron dot që atë ta kaplon ndonjë fatkeqsi. Qëndro me të në çdo problem qoftë ai material apo shpirtërorë, kjo do ta bën atë që ai të drejtohet kah ti dhe vetëm kah tin ë çdo kohë dhe vështirësi.
Xheneti yt
“Burri yt është xheneti i kësaj bote” shijo se ai është gjëja më e rëndësishme për ty në këtë botë, po ashtu mos e ndjej asnjëherë se ndonjë njeri është më i vlefshëm për ty më shumë se burri yt, qoftë ai edhe djali yt, babai yt. Kjo nuk do të thotë që tit ë mos i respektosh prindërit e tu, mirëpo mos fut dikënd në llogarinë e tij. Po ashtu arijë të kuptosh rëndësinë e tij në jetën tënde, çdoherë falenderoje atë për atë që ta ofron qoftë ajo edhe diçka e thjeshtë.
Pamvarësia
Në të njejtën kohë bëhu e pamvarur, ki çdoherë qëndrimet e tua, personalitetin tënd të posaçëm, shpëtimin tënd specific, kjo e bën atë që të të vlerëson. Bëhu modern çdoherë, mos u bëj që flet çdoherë e as e heshtur çdoherë, mos u bëj dëgjuese çdoherë e as ajo që flet çdoherë, mos ri e zbukuruar çdoherë e as mos e le pas dore zbukurimin shpesh, ki kujdes mos jesh dembele në gjëra që për të kanë rëndësi pasi që shumica e burrave duan që gratë e tyre ti shohin të natyrave të ndryshme, që ndryshojnë kohë pas kohë në çështje të ndryshme, e jo të natyrës së njejtë. Andaj burri nuk dëshiron ta dëgjoj çdoherë fjalën prezente: Ja ku jam, sepse një gjë të tillë e kërkon nga gruaja vetëm ai i cili nuk zë besë në gruan e tij.
10 hapa të cilat ia shkatërojnë zemrën atij!
Dije se nëqoftëse je e kundërta e asaj çfarë cekëm kjo mund ta çoj që t’ja shkatërosh zemrën burrit tënd, sepse një grua e cila nuk din se çfarë don nga burri i saj shpejton ta humbë atë, prandaj këshillat e mia për atë e cila shpejton që të largohet nga burri i saj janë këto, pra kujdes nga dukuritë negative si:
1. Idiotizmi: Mos mendo, sepse truri yt është i krijuar të mos lodhet jepja atij një pushim.
2. Gënjshtra: Gënjeje atë dhe fshehe prej tij çdo gjë, bëje atë që të të mos zë besë asnjëherë.
3. Lodhja: Mos ndrysho nga vetja diçka, përqendrohu në çdo gjë që e ngushton burrin tënd.
4. Injoranca: Haro çdo lëvdatë që e ke aritur ndaj tij dhe të tij, duke ndjekur çdoherë programet për përgatitjen e ushqimeve dhe ato të filmave serik.
5. Haresa: Mos i kushto rëndësi burrit tënd mirëpo jepi përparësi më të madhe fëmijëve të tudhe prindërve të tij.
6. Ftohtësia: Gjatë marëdhënieve me të ofroj atij ndjenjë se ti je pjesë druri dhe i ofro atij harmoni dhe ngrohtësi asnjëherë (turp!…mos u bën motor që punon pë të!)
7. Inati: Mos e dëgjo, polemizo me të çdoherë, mos i zbato urdhërat e tij kurrë.
8. Pamja: Mos u shfaqë para tij në shtëpi bukur kurrë, sepse ai të ka martuar (ska nevojë përse) ha sa ma shumë derisa të bëhesh si burrë!
9. Mos respektimi: Poshtërsoje çdoherë para familjes dhe fëmijëve të tij.
10. Kopracia: Kopraci në ndjenja si dhe kopraci në pasuri, kur ta shohësh burrin tënd në problem dhe ka nevojë për ndihmë material ose shpirtërore mos i jep rëndësi fare.
Dhe përfundimisht urime divorcing definitive sepse njëra prej tyre mjafton për të ardhur deri në divorc, e jo disa prej tyre!
i ceka këta cilësi të këqija të një gruaje të cilat përfundime kanë ndarjen apo mbylljen e martesës, ngase shumë nga gratë i përdorin këto gjëra dhe pastaj habiten se pse burri i saj nuk e don dhe rri larg saj.
Andaj gruaja intelegjente e don burrin e saj me sinqeritet, e nuk shtiret në dashurinë e saj, sepse burri i mençur e dallon dashurinë e vërtetë dhe reale e kur e kupton një gjë të tillë, ajo më vonë apo më herët do të refletohet në sjelljen e tij ndaj saj.

Shqipëroi: Nexhat Ceka
Marrë nga www.islamtoday.net

 

(Visited 605 times, 1 visits today)