Terça-feira, 25/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gruaja eshte krijuar nga nje brinje e krahut te majte te kraharoritGruaja eshte krijuar nga nje brinje e krahut te majte te kraharorit

” U keshilloj te silleni mire me grate, pasi gruaja eshte krijuar nga brinja dhe pjesa me e shtrember e brinjes eshte fundi i saj. Nese ti do te perpiqesh ta drejtosh, do e thyesh dhe nese do e lesh ashtu siq eshte, do te mbetet e shtrember. Prandaj, silluni mire me grate.” (Hadith. Buhariu, 3331)

— Gruaja eshte krijuar nga nje brinje e krahut te majte te kraharorit, brinje qe mbron zemren nga goditjet e jashtme. Qe ta mbroje sa me mire zemren, kjo brinje, duhet te jete e shtrember. Me kete e shohim se qenia e kesaj brinje e shtrember nuk eshte dicka e keqe, pasi vetem ne ate forme mund ta mbroje zemren. Kurse shtrembersia e gruas qendron ne ate se gruaja ka ndjenja me shume se burri, ndjenja qe ne shume raste sundojne arsyen dhe logjiken.
— Me hadithin e mesiperm, Profeti alejhisSelam na udhezon qe keto ndjenja nuk duhet t’i ndrydhim dhe t’i imponojme me force. Hadithi nuk eshte per te treguar se gruaja eshte e shtrember ne natyre, por per tu treguar burrave se si duhet te sillen dhe si t’i trajtojne keto ndjenja, te cilat jane te pershtatshme me misionin e gruas ne jete.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Top