Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Graviola bima e cila shëron kancerin…!?

Graviola bima e cila shëron kancerin…!?

graviola
Graviola tani ndodhet e para në listën e bimëve me veprim anti-kancerogjen e cila në të ardhmën mundë të ketë ndikijm të madhë kur është në pyetje shërimi i kancerit me ndihmën e mjeteve natyrale.
Hulumtimet bashkëkohore të bëra në këtë bime amalonike janë shumë shpresëdhënëse, edhe pse ende dihet shumë pak rreth asaj se cfarë rroli do kishte graviola në parandalimin dhe shërimin e kancerit.

Fillimishtë, tani për tani nuk është e lehtë të thuhet nëse në rastin e përdorimit për shërim do përdorej vetë bima, ekstrakti i saj apo ndonje kombinim me përbërës farmaceutik kundër kancerit. pastaj cila do ishte mënyra e dozimit, kohëzgjatja e mjekimit dhe të ngjashme.
So do që të jëtë është treguar pa asnjë dyshim se graviola ka një veprim të fuqishëm anti-kanceroz ne organizëm.

Faktit se graviola është një bimë qudi-bërëse i kontribuojnë huilumtimet shkencore të cilat kanë vënë në pah se ajo fuqishëm mbytë qelizat kanceroze dhe se është besuat apo jo, 10.000 herë më ë fuqishme se barërat bashkëkohore që përdoren për kemoterapi. Dje jo vetëm kjo, por për dallim nga kemoterapija , graviola në mënyrë shkatërruese vepron vetëm mbi qelizat kanceroze kështu që nuk lë pasoja të dëmshme në organizëm dhe nuk jepë efekte të padëshiruara. Përkundrazi madje ka edhe veprim pozitiv në sistemin imunitarë.

Graviola (emertimi latin Annona muricata) është një bimë e cila rritet në mënyre natyrale në regjionin e Amerikës së Mesme dhe Amerikës Jugore, nga jugu i Meksikës nëpër Peru deri në Brazil. Sa i përket kultivimit, asaj i përshtatet klima tropikale ndërsa në mënyrë më masovike kultivohet në Amerikën Veriore dhe Afrikën Perëndimore. Deri sa për cudi, në Izrael druri i graviolës mundë të rritet plotësishtë normal mirepo asnjëherë nuk jep fruta.

Graviola është bimë gjethëmbajtëse me shije të ëmbël dhe shumë të pëlqyeshme i cili të jep ndjenjën e jogurtit me lulështrydhe në kombinim me disa pemë egzotike, të themi ananas dhe banane. Për konsum përdoret fryti si i freskët apo në formë lëngu. Sa i përket mjekimit përdoren të gjitha pjesët e bimës si ( Lëvoreja, gjethet, fryti dhe farat ).

Në Amazoninë Peruane caji i përgatitur nga gjethet e graviolës përdoret si mjet për qetësim dhe kundër diabetit.

Në Amazoninë Braziliane caji i graviolës është i njohur si ilaqë për mëlqi.

Në Indi ë preferojnë për një gjume sa më të mirë, kundër sëmundjeve të fshikëzes së tëmthit, ftohjes si dhe për kthimin sa më të shpejtë në gjendje normale të personave të dehur me pije alkoolike.

Në Afrikë e përdorin si analgjetik dhe shpesh gjenë përdorim në mjekimin e etheve të fëmijëve.

Frytet e pjekura të graviolës janë burim i vitaminave C, B1 dhe B2 dhe fosforit. Frytat dhe lengu i graviolës në vendet e sipër cekura në mënyrë tradicionale përdoren për mjekimin e etheve, diarreve dhe për stimulimin e tajimit të qumështit te gjidhënëset.

Sot dihet mirë që graviola përveq që mbytë kancerin, ndikon pozitivishtë edhe në punën e organeve të brendshme, është mjet që lufton mirë mykrat, bakteriet, parazitët, lehtëson gjendjet depresive dhe qetëson nervat.

Për më shumë se cfarë veti shëruese do ketë graviola, dhe nëse ajo është me të vërtetë bimë cdudibërëse e së ardhmës do e vërtetojë koha.
Konsumojeni këtë fryt si të freskët (normalishtë i hiqen farat mirë) apo në formë lëngu dhe njofto të tjerët për këtë fryt behu edhe ti pjesë e humanizmit mjekësorë.

Vërejtje: Nëse ndonjëherë do jeni në gjendje të siguroni këtë fryt dhe dëshironi të formoni lëng nga graviola keni kujdes që para se frytin e graviolës ta vendosni ne makinën-lëngformuese me shumë kujdes ti hiqni të gjitha farat sepse janë shumë toksike. farat përdoren për shkaterrimin e parazitëve të jashtëm (insekteve, rriqrave, larvave që formohen në tepih ..etj/mjeksiaislame/

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD

Tags: