Sexta-feira, 3/12/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gratë, të cilat nuk janë martuar asnjëherë, flasin keq për martesën

Gratë, të cilat nuk janë martuar asnjëherë, flasin keq për martesën

Gratë, të cilat nuk janë martuar asnjëherë, flasin keq për martesën. Sepse iu ka ikur fati ose nuk iu ka ardhur ende. Duke qenë në pritje të burrit që nuk e kanë, kjo kategori e grave e dëshiron burrin dhe martesën më shumë se çdo gjë në jetë.

Gratë të cilat janë të martuara dhe të pandara nga burrat, flasin kryesisht keq për martesën ose për burrin. Rutina, monotonia, xhelozia, mungesa e përmbushjes, mungesa e komunikimit të duhur, keqkuptimet, skamja, vjehrritë etj., bëjnë që gratë të ndjehen të pakënaqura me gjendjen e tyre martesore.

Gratë, të cilat janë martuar dhe janë ndarë, kryesisht flasin keq për martesën. Ia lënë fajin burrit, familjes së tij apo të vetes për dështimin martesor.

Gratë, për nga natyra dinë të jenë edhe viktima edhe heroina. Por nganjëherë edhe gënjeshtare të pacipë. Gënjejnë nëse thonë që martesa është e vjetërume si koncept e si institucion.
Martesa dhe qëndrimi në të është një ndër aktet dhe një ndër proceset më të bukura në jetë. Natyrisht, përderisa ajo ende funksionon.

Por, martesa dhe përgjegjësitë që dalin nga ky institucion, jo – nuk janë për gjithkend. Sepse përgjegjësia shkakton stres, e menaxhimi i stresit kërkon karakter të fortë. Këtë të fundit nuk e posedon secili-a.

promartesës
Donika Gashi

(Visited 1,088 times, 1 visits today)
Top