Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

GOKESIMI DHE HAPJA E GOJES

GOKESIMI DHE HAPJA E GOJES

GOKESIMI DHE HAPJA E GOJES

Pyetja:”Hoxhe i nderuar,nese nje njeri gokeson apo i hapet goja,a ka dhikr-lutje te vecant qe duhet ta thote?”
Pergjigjja:” Jo, nese gokeson ose i hapet goja,ai nuk bene dhikr te vecant per kete.Kjo eshte e kunderta cfare mendojne njerezit e zakonshem.Masa e zakonshme e njerezve mendojne se kur njeriu gokeson duhet te thote:”el hamdulil-lah,apo elhamdulil-lah ala kul-li hal!”
Por,e verteta eshte se nuk ka argument se kur gokeson duhet me thene el hamdulil-lah.
Poashtu edhe kur i hapet goja thojne:”eudhu bil-lahi minesh shejtanir raxhim,e kjo nuk ka kurfar baze dhe nuk eshte transmetuar se Pejgamberi alejhi selam ta kete vepruar nje gje te tille!”

Muhammed ibn Salih el Uthejmin

(Visited 268 times, 1 visits today)