Segunda-feira, 28/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Glukoza dhe truri

Glukoza dhe truri

pemet

GLUKOZA

Me rëndësi është të dijmë se truri nuk ushqehet me proteinë por me glukozë. Glukoza me prejardhje nga karbohidratet është lëndë djegëse me rëndësi për qelizat e trurit. Për të mbajtur nivelin e përhershëm të glukozës në gjak, veçanërisht gjatë kohës së mundit intelektual, duhet shpesh të konsumoni të ashtuquajturat karbohidrate të ngadalshme. Në këto bëjnë pjesë të lashtat, pemët, perimet, arrat, lajthia dhe bademi.

Me rëndësi është të përmendim që ushqimi i tepërt ose i pakët gjithashtu ndikon në aftësinë e koncentrimit. Pas një ushqimi të rëndë dhe të bollshëm mund të ndiheni të përgjumshëm.

Për koncentrim të mirë për këtë është me rëndësi të hani shujta të vogla të shpeshta që përmbajnë grunaje, mjaltë dhe pemë. Kurrsesi nuk është e preferuar lërja e shujtave.

(Visited 141 times, 1 visits today)
Top