Domingo, 29/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Gjumi i tepërt në agjërim

Gjumi i tepërt në agjërim

 

Pyetje: Njeriu në ditët e ramazanit nëse han syfyr pastaj e falë sabahun dhe bie për të fjetur deri në namazin e drekës, pastaj flen deri në ikindi, pastaj falet dhe flen deri në kohë të iftarit, a është agjërimi i tij i saktë?

Përgjigje: Nëse është ashtu si e theksove, agjërimi i tij është i saktë por vazhdimësia e agjëruesit në gjum tërë ditën dhe fare pakujdesi për agjërimin, nuk është në ketë mënyrë agjërimi, muaj i ramazanit është kohë madhështore, duhet ta shfrytëzon muslimani maksimalisht ,në ketë muaj duhet të nxiton në leximin e shumtë të Kur’anit , kërkimit të riskut dhe kërkimit të diturisë etj.
(Komisioni i përhershëm për fetva: 12901)