Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gjithcka që duhet të dini për rënien e flokëve

Gjithcka që duhet të dini për rënien e flokëve

Për ndërprerjen e rënies së flokëve:

Mungesa e selenit shkakton rënien e flokëve (alopeci),miopati dhe atitris.

Shkencëtarët kanë zbuluat se kokërra e zezë është shumë e pasur me selen.

Mënyra e të ushqyerit tonë dhe evropian është shumë e varfër me selen,kurse mungesa e tij shkakton shumë probleme shëndetësore.

”Përdorëni rregullisht këtë farë të zezë,sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje.” Muhamedi alejo selam

Duhet ta lyesh lëkurën e kokës me limon duke përfshirë gjithë kokën.Dhe në atë gjendje duhet të qëndrosh 15 minuta.Pastaj laje kokën me ujë dhe shampon(mundësisht shamponi të jetë i kokrrës së zezë). Kur ta përfundosh larjen mirë , lyeje me vaj të kokrrës së zezë tërë lëkurën e kokës.

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) thotë: I Dërguari i Allahut, Muhamedi (Paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, (Habbetus Seuda) sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vdekjes”.(Transmeton imam Ahmedi,Tirmidhiu,En Nesaiu,Ibni Magje,Imam Albani thote hadithi eshte i vertete)
Gjithashtu, Ebu Hurejra transmeton se i derguari i Allahut, për farën e zezë ka thënë: ’’Në Farën e Zezë ka shërim për çdo sëmundje, perveç vdekjes.” (Transmeton Buhariu në kapitullin e mjekësisë, Muslimi në kapitullin e selamit.)

Në këtë mënyrë vazhdo një javë apo deri sa e sheh të arësyshme dhe nëse donë Allahu, do të ndërpritet përfundimisht rënja e flokëve.
Renia e flokeve mund te shkaktohet edhe nga mesyshi dhe magjija.

(Visited 317 times, 1 visits today)