Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gjërat që janë rreptësisht të ndaluara t’ia thoni një gruaje të ndjeshme

Gjërat që janë rreptësisht të ndaluara t’ia thoni një gruaje të ndjeshme

Të gjithëve na rastis që në jetën tonë të kemi pranë një grua të ndeshme. Në shumë raste kur jeta na dëshpëron ose na godet me dallgët e saj, gratë e ndjeshme janë si ëngjëll për ne, duke na strehuar nga dëmi dhe duke na ndihmuar të kalojmë momentet e vështira.

Ato gjithmonë bëhen një vesh për të na dëgjuar dhe një shpatull për t’u mbështetur.

Këto lloj femrash duken shumë të komplikuara, por në brendësi të tyre ka shumë dashuri dhe janë shumë të ndjeshme në natyrën e tyre.

Edhe pse për ne janë një element që nuk mund të rrojmë pa to, gratë e ndjeshme në shumicën e kohës ndihen të distancuara për shkak të natyrës apo emocioneve të tyre, pasi shumica prej tyre nuk i përputhet fare realitetit ku ne sot po jetojmë.

Ato, gjejnë forcën për t’u përshtatur me çdo person dhe për të jetuar një jetë normale, edhe pse realieti i sotëm i vret femrat e ndeshme, të cilat kërkojnë një botë perfekte që duket se është zhdukur me kohë. Ato preferojnë të notojnë në ujra të qeta, edhe pse në ditët e sotme përballemi në çdo moment nga dallgë të forta.

Femrat e ndjeshme jetojnë në një botë hyjnore dhe detyra jonë është t’i trajtojmë si krijesat më të veçanta në botë, për të mos i lënduar ato.

10 gjerat që nuk duhet t’ia themi kurrë një gruaje të ndjeshme:

1. PSE JENI KAQ E PREKSHME EMOCIONALISHT?
Njërëzit e ndjeshëm ofendohen nëse ua thua një gjë të tillë. Ata janë të aftë të të ndihmojnë në çdo moment me problemet e tua, por në asnjë moment nuk duhet t’ia thuash se pse janë kaq të ndjeshme apo pse preken lehtë, pasi e marrin si një ofendim.

2. PSE I BËNI GJËRAT ME KAQ VONESË
Njërëzit e ndjeshëm edhe kur përballen me detyras të vogla, ata janë mësuar t’i trajtojnë ato me dashuri dhe në 100% të rasteve i bëjnë avash. Në rast se këtyre personave do t’i ushtroni presion për t’i mbyllur gjërat me shpejtësi, atherë mos prisni t’i mbyllin kurrë, pasi do t’u krijoni stres dhe vetëm do t’i mërzisni. Çdo punë merr kohën e vetë.

3. PSE JU NEVOJITEN KAQ SHUMË PUSHIME?
Gratë e ndeshje nuk janë përtace. Madje, ato janë shume herë më inteligjente se sa ne mendojmë, por atyre u duhet t’i bëjnë gjerat me ngadalësi për të evituar të gjitha gabimet. Ato jetojnë me mendimin se një punë do kryer përfekt. Ndaj, mos guxoni kurrë t’i thoni nëse po bën më shumë pushime, se punë se thjesht… ia keni futur kot.

4. JU E BËNI JETËN MË TË VËSHTIRË NGA ÇFARË DUKET.
Njërëzit e ndjeshëm luftojnë një luftë krejt ndryshe nga të tjerët. Ata nuk ngrihen në mëngjes me idenë se jeta do të jetë shumë e vështirë dhe sfidat e pamundura, madje përjetojnë të kundërtën. Ata nuk bëjnë asnjëherë rolin e viktimës, por kërkojnë vetëm vëmendje dhe simpati. Ata duan dashuri, mirëkupim dhe mbështetje, siç meritojmë të gjithë ne.

5. JU VETËM QURRAVITENI.
Në asnjë mënyrë nuk duhet të drejtoni kritika të tilla kundër një personi të ndjeshëm. Nëse ka raste kur ata janë të stresuar, kjo ndodh sepse ata kalojnë në një nivel tjetër për t’ju ndihmuar sa më shumë dhe dëshira për t’u ndihmuar sa më shumë, i nxjerr nga vetvetja. Ata kërkojnë të të dëgjojnë me orë të tëra dhe të shprehin gjerë e gjatë mendimin e tyre për atë që juve ju peshon në jetë.

6. TË NDJESHMIT KËRKOJNË SHUMË VËMENDJE
Njerëzit e ndjeshëm janë gati të të ndihmojnë në çdo moment dhe nuk lodhen kurrë së bëri këtë fakt, por në të njëjtën kohë ata kërkojnë edhe vëmendjen tuaj. Ata janë aq të ndjeshëm sa nuk duan që kur hallet eë tua të jenë zgjidhur, të mbesin në një cep të errët të jetës. Ata duan të jenë gjithnjë në mendjen tuaj, dritë në sytë tuaj. Duan të trajtohen si ëngjëj dhe jo si qënie aliene.

7. JU NDJENI/MENDONI MË SHUMË NGA Ç’DUHET.
Ngaqë mendojnë shumë dhe ngaqë na dnihmojë me shpirt, njerëzit e ndjeshëm duket shumë të ndryshëm nga të tjerët dhe shpeshherë ata etiketohen si persona që e shpenzojnë të gjithë ditën duke parë notat pozitive të jetë. Për disa persona, kjo është e bezdisshme, ndaj dhe ecitojnë të ketë pranë njerëz që përhapin vetëm pozitivitet. Njerëzit e ndjeshëm shpehs përballen me shprehjet: “Merre lehtë, pse e vret mendjen kaq shumë”… dhe kjo i bën të ndihen keq, pasi ata i duan të gjitha gjërat perfekte dhe nuk janë mësuar të neglizhojn ë asnjë në jetë.

8. NUK ËSHTË ÇUDI QË NUK KENI ASNJË SHOK
Në shumicën e rasteve gratë e ndjeshme duken si të braktisura. Ato cilësohen si persona gjithmonë me lot në sy dhe me ndjenja delikate dhe në shumë raste janë të evituara nga shoqëria që kërkon të jetë më e “egër”. Koha ka vërtetuar se gratë e ndjeshme janë shumë herë më të veçanta se të tjerat dhe nëse kanë pak miq, do të thotë se të tjerët nuk i kanë merituar ato.

9. JU DËJGONI ZHURMA NË KOKË
Nëse dikush ulet me orë të tëra, të dëgjon dhe hallin tënd e bën edhe hallin e tij, në asnjë mënyrë nuk duhet trajtuar si një alien. Një njeri që e bën një gjë të tillë është një person shumë i dhimbsur dhe i ndjeshëm dhe këta persona në shumicën e rasteve gjykohen për keq, madje duke i thënë se në kokë kanë aq shumë mendime dhe aq shumë dilema sa i buçasin nga veshët.

10. MOS I THONI KURRË: “VARJA… MOS TË TË PLASË FARË”…
Nëse një person i dnjeshëm të ka dëgjuar me orë të tëra për problemet e tua dhe ti në fund i thua: Varja le të bëhet si të bëhet, dije se e ke vrarë shumë. Një grua e ndjeshme i vë në punë të gjitha emocionet dhe mendimet e saj për t’u kthyer në një ilaç për problemin tënd ndaj dhe për to fjala “varja…” është si plum vrasës. Personin që ke pranë dhe të dëgjon me zemër, trajntojeni me respekt dhe ofrojini mirëkuptim sepse do të jetë miku juaj deri në përjetësi. /Preferenca

(Visited 644 times, 1 visits today)