Terça-feira, 25/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gjendjet shpirtërore siç janë: Zemërimi, pikëllimi, mërzia dhe brenga në mënyrë të drejtpërdrejt ndikojnë në organizëmGjendjet shpirtërore siç janë: Zemërimi, pikëllimi, mërzia dhe brenga në mënyrë të drejtpërdrejt ndikojnë në organizëm

Organizmi ndryshon në bazë të gjendjeve shpirtërore, siç janë: zemërimi, gëzimi, brenga, pikëllimi, turpi. Zemërimi e nxeh organizmin dhe e dehidron.

I Dërguari i All-llahut, sal-lallahu alejhi ue selem e ka ndaluar që të hidhërohemi. Erdhi një njeri te i Dërguari i All-llahut, sal-lallahu alejhi ue selem dhe i tha: “Ma jep një këshillë.” I tha: “Mos u Zemëro.”

Gjendjet shpirtërore siç janë: Zemërimi, pikëllimi, mërzia dhe brenga në mënyrë të drejtpërdrejt ndikojnë në organizëm, në mënyrë që e ngrisin shtypjen e gjakut, që mund të shkaktoj pasoja siç janë stenokardia dhe infrakti. Zemërimi i vazhdueshëm mund të shkaktoj diabetin, ashtu që shtohet aktiviteti i gjëndrës mbiveshkore e cila në mënyrë të sforcuar tajon hormonin adrenalin.

Gjendja shpirtërore mund ta dobësoj imunitetin, dhe mandej organizmi i ekspozohet sëmundjeve të ndryshme. Prandaj ai që zemërohet dhe ka karakter të keq duhet të përmbahet që zemërimi të mos e pushtoj. Zoti na ruajt nga cytjet e shejtanit të mallkuar.

(Visited 408 times, 1 visits today)
Top