Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gjëja e parë që duhet ti mësohet fëmijëve

Gjëja e parë që duhet ti mësohet fëmijëve

El-Mejmun tha:

E pyeta Ahmed bin Hanbelin: Me çfarë mendon se unë duhet të filloj të mësoj djalin tim? Me Kuran apo hadith?

Ai u përgjigj: Me Kuran. Me Kuran.

I tha: A ti’a mësojë tërë Kuranin?

Ai u përgjigj: Po, përveç nëse ajo bëhet shumë e vështirë për të. Nëse kjo ndodhë duhet t’ia mësosh atij pjesë prej tij. Pastaj ai tha: Nëse ai e lexon atë së pari, ai mësohet me të dhe i përmbahet atij.

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/95)

/perlatmuslimane/

 

(Visited 251 times, 1 visits today)