Segunda-feira, 5/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Gjashtë arsye të mira pse foshnjat tuaja duhet të ushqehen me gji

Gjashtë arsye të mira pse foshnjat tuaja duhet të ushqehen me gji

Gjashtë arsye të mira pse foshnjat tuaja duhet të ushqehen me gji

1. Nuk ekziston ushqim më të mirë për foshnjat.

2. Parandalon sëmundjet dhe infeksionet.

3. Tretet lehtë nga foshnjat.

4. E forcon inteligjencën dhe të parit.

5. Ai ndërton një zemër të shëndoshë.

6. Kurani na urdhëron ta bëjmë atë!

 

Kjo është vetëm një nga shumë argumentet bindëse se Kur’ani nuk është tjetër përveç se fjalë nga All-llahut xh.sh, krijuesit të kësaj bote, dijenia e të Cilit përfshin çdo gjë.

Një nga këto mrekulli shkencore është vlera e mahnitshme e qumështit të nënës. Është më se e vërtetë që një fëmijë do të jetë më i shëndetshëm nëse është ushqyer me qumështin e nënës për të paktën dy vjet. Është gjithashtu fakt se katërmbëdhjetë shekuj më parë Allahu na udhëzoi ta bëjmë këtë:

“Nënat, ato që duan ta plotësojnë gjidhënien, janë të obliguara t’u japin gji fëmijëve të vet dy vjet të plota…” ( Kuran 2:233)