Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Geshtenja e pjekur ka vlere me te madhe ushqyese

Geshtenja e pjekur ka vlere me te madhe ushqyese

geshtenja

Geshtenja e pjekur ka vlere me te madhe ushqyese

Permban vitamina te grupit A, C dhe B dhe minerale te rendesishme, si kaliumi dhe fosfori, ne sasi me te vogel, kalcium, magnez, sulfur, klor, hekur, baker, dhe mangan. Meqenese geshtenja eshte e pasur me kalium, por nuk permban shume natrium, rekomandohet ne dieten e te semureve me crregullime te veshkave dhe te gjakut. Geshtenja e pjekur ka vlere me te madhe energjike, sasi me te madhe te proteinave, yndyra, vitamina dhe sasi te dyfishte te karbohidrateve sesa kur eshte e pergatitur ne menyra te tjera. Permban vitaminen E dhe fitokimikalie, te cilat nuk gjenden ne geshtenjen e ziere. Ne anen tjeter, geshtenja e zier permban sasi me te madhe te substancave minerale

(Visited 214 times, 1 visits today)