Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fuqia terapeutike e bimës mjekësore Trumzës – Thymus serpyllum

Fuqia terapeutike e bimës mjekësore Trumzës – Thymus serpyllum

trumza

Fuqia terapeutike e bimës mjekësore Trumzës – Thymus serpyllum

Që ta luftoni ftohjen apo gripin, bimët shëruese mund t’ju jenë aleat i qmuar për ju.

Një ndër bimet mjekësore më të mira kundër këtyre infeksioneve virusale është trumza.
Kështu që merret një lugë e bimës trumza i shtohet 1 dcl e gjysmë ujë të ngrohtë, përgatitet Infuzi (qajin) e mbuluar e lerni të qëndrojë njëzet minuta dhe e filtroni.
E konsumoni të ngroht 3 x 1 gotë gjatë ditës.

Nga ana tjetër, trumza mund të shfrytëzohet edhe për inhalim, pasi që e hollon sekretin i cili gjatë infeksionit mblidhet në bronke dhe liron frymëmarrjen.
Marrim një grusht bimë të tharë ose disa pika vaj eterik, duhet të shtohet në enën me ujë të valë, e pastaj të përkulet mbi të dhe të thithim avullin deri sa koka është e mbuluar me peshkir rreth 10 minuta.

Fitoterapia Fuqia e Bimëve

(Visited 384 times, 1 visits today)