Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Fuqia e lutjes së një nëne

Fuqia e lutjes së një nëne

imami i qabes

Shejh Al-Kalbaani, ish-imami i Qabes, në një konferencë në Londër tregoi këtë histori:

Kur ai ishte i ri, ishte një djalë shumë i keq. Ai shpesh e zemëronte nënën e tij. Por nëna e tij, Allahu e bekoftë atë, ishte një grua shumë e drejtë dhe qe e dinte fuqinë e duasë.

Ajo e bëri zakon, që në zemërimin e saj, të thoshte këtë lutje: “Allahu të udhëzoftë o bir dhe të bëftë Imam te Qabes!”

Imam Al-Kalbani na tha, “kështu që Allahu iu përgjigj lutjes së saj dhe unë shkova dhe u bëra Imami i Qabes!”

Shejh Adil Kalbani është i biri i një emigranti të varfër nga Gjiri Persik. Në një intervistë për NYTimes, Shejh Kalbani tha: “Drejtimi i namazit në Xhaminë më të Madhe është një nder i jashtëzakonshëm, i rezervuar zakonisht për arabët me gjak të pastër, nga zemra e tokës saudite.
Ai u befasua kur iu bë e ditur se Mbreti Abdullah e kishte përzgjedhur atë si Imamin e parë te zi të Qabes- shtoi ai.