Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Funksionet kryesore te vitaminave dhe vendi i veprimit të tyre

Funksionet kryesore te vitaminave dhe vendi i veprimit të tyre

vitaminat

Funksionet kryesore te vitaminave dhe vendi i veprimit të tyre

-Truri dhe sistemi nervor: Acidi folik, vitamina B 6, B 5, B 12, B 1 dhe vitamina C.
– Syte: Vitamina B 2 dhe vitamina A
– Vazat e gjakut : Vitamina E
– Mushkerite : Vitamina A dhe E
– Zemra : Vitamina B 1 dhe E
– Fertiliteti: Acidi folik dhe vitamina A
– Lekura: Niacina ose Vitamina B 3, B 2, B 6, Vitamina E, A (ose beta-katoteni)
– Muskujt : Vitamina B1, B 2 dhe E
– Indi lidhor: Vitamina C
– Dhembet dhe gingivat: Vitamina A, C dhe D
– Tretja: Vitamina B1 dhe B 5
– Sistemi kockor : Vitamina A, C dhe D
– Rritje: Acidi folik, Vitamina A dhe B 12
– Sistemi imun : Vitamina C
– Gjaku: Acidi folik, Vitamina B 5, B 6, B 12, e dhe Vitamina K.
– Metabolizmi: Vitamina H (biotina), acidi folik, B 3, B 5, B 6, B 1, B 2, B 12 dhe Vitamina E

(Visited 125 times, 1 visits today)
Tags:
Top