Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Format dhe mënyrat e prekjes apo ngacmimt të shejtanit ndaj njeriut

Format dhe mënyrat e prekjes apo ngacmimt të shejtanit ndaj njeriut

ngacmimet

Ibn Tejmije ka thënë: Prekja apo ngacmimi i shejtanit ndaj njeriut mund të vijë si rezultat I epsheve apo dashurisë,por në të shumtën e rasteve vjen si rezultat i urrejtjes dhe hakmarrjes ,p.sh.njeriu i lendon shejtanët – exhinet pa qëllim dhe pa dëshirën e tij,si duke urinuar mbi ta,duke hedhur ujë të nxehtë në ndonjë vënd dhe shejtanët mund të jenë aty duke qendruar,atëherë shejtanët hakmerren me më shumë se sa meriton ai qe i ka munduar shejtanët .Ka edhe raste kur shejtanët ngacmojnë njeriun pa ndonjë shkak .
Nga kjo nxjerrim se shkaqet e prekjes së shejtanit ndaj njeriut janë:
1)Dashuria,një exhin të dashurohet në një njeri mashkull qoftë apo femër.
2)Padrejtësia e njeriut ndaj exhinve,duke hedhur ujë të nxehtë në ndonjë vënd qe mund të jetë vend qëndrim i exhinëve,apo këndimi apo ngritja e zërit në WC .
3) Padrejtësia e exhinit ndaj njeriut ,siç është prekja apo ngacmimi i exhinit ndaj njeriut dhe kjo ndodh në katër raste:
1-Hidhërimi i tepërt
2-Frika e tepërt
3-Zhytja në epshe
4-Pakujdesia e tepërt

Sherimiislam/

(Visited 291 times, 1 visits today)
Tags:
Top