Quinta-feira, 9/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

FJALË TË ARTA !!

FJALË TË ARTA !!

11393388_1597044830565449_747405876683585449_o

 

– Shejhu i nderuar Muhamed Sharavi, Allahu e mëshiroftë, thotë:

 

Nëse e ke dert çështjen e tjetrit. dije se ti ende posedon natyrshmëri.

 

Nëse ia vëren tjetrit bukurinë, dije se në brendësinë tënde ke bukuri.

 

Nëse e ruan shoqërinë, dije se ti je i mirë për shoqëri.

 

Nëse përkujdesesh për të mirën e tjetrit, dije se ti je besnik në miqësi.

 

Kush kërkon shok pa të meta, mbetet i vetëm.

 

Kush kërkon grua pa mangësi, mbetet beqar.

 

Kush kërkon të dashur pa probleme, mbetet pa të.

 

Kush kërkon të afërm të përsosur, mbetet mos respektues i lidhjes me të.

 

Përkujdesu që gojën tënde ta shfrytëzosh në dy gjëra të rëndësishme.

 

Ato janë: buzëqeshja dhe heshtja.

 

Buzëqeshjen, për t’i zgjidhur problemet

 

Heshtjen, për t’i tejkaluar problemet.

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 109 times, 1 visits today)
Top