Sexta-feira, 28/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA!!

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA!!

 

I riu kalon përreth një të varfrit lypës dhe ndalet pran tij t’i jep diçka nga të hollat, mirëpo kur e futi dorën nëpër xhepa .. e vërejti se e ka harruar kuletën në shtëpi!

U turpërua nga kjo situatë dhe i kërkoi falje të varfrit duke i thënë: Kërkoj falje, o prindi im!! E harrova kuletën në shtëpi dhe me lejen e Allahut kur të kthehem do t’i marr të hollat me vete dhe do të vijë tek ti.

Njeriu i varfër ia kthehu: Më fal, o biri im! Ti më dhurove më shumë se të gjithë!!

I riu u habit! Mirëpo, o prindi im, unë nuk të dhashë asgjë!!

I varfri i tha: Ti kur më kërkove falje, mu drejtove me fjalën, o prindi im!!

Këtë fjalë nuk e kam dëgjuar nga askush! Kjo fjalë për mua është më e larta dhe më e shtrenjta.

“Fjala e mirë është sadaka.”

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

(Visited 127 times, 1 visits today)
Top