Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fjala duhan (????) vjen nga gjuha arabe

Fjala duhan (????) vjen nga gjuha arabe

 

Fjala duhan (????) vjen nga gjuha arabe, ?që tekstualisht domethënë tym, më pas, kuptohet si tymosje dhe duhanxhiu është tymosës dhe nuk është njeri që pi duhan apo pi cigare. Paj, mirë e kanë kur thonë: “Ai pi duhan” pra “Ai pi tym” vërtetë, në një farë forme ai e pi tymin, e thithën atë. Kurse edhe fjala cigare, vjen nga po e njëjta gjuhë që vjen fjala duhan, pra, sixhare (?????? – cigare). Në vend të: “Ti a pi duhan?” do të ishte më e afërt “Ti a tymosë?” A je tymosës?” “A je tymues?” Duhan-tym, mudekhin, tymosës, tymues.

Agron Islami

(Visited 200 times, 1 visits today)
Top