Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fillon mësim besimi Islam në shkollat gjermane

Fillon mësim besimi Islam në shkollat gjermane

Për herë të parë në shkollat publike gjermane është duke u ofruar mësim besimi Islam për nxënësit e shkollës fillore dukë përdorur mësuesit e trajnuar nga shteti dhe tekstet e shkruara posaqërisht për ta.

mesim besimi

Kjo si mënyrë për të i integruar pakicat myslimane në vend si dhe për të kundërshtuar frymat e mundshme ekstreme fetare në vend.

Duke u ofruar muslimanëve të rinj një hyrje themelore për islamin qysh nga klasa e parë, duke theksuar mësimet e Islamit për tolerancën autoritetet shpresojnë që të largojnë të rinjtë nga pikëpamjet ekstreme fetare, ndërsa gjithashtu kjo sinjalizon pranimin e besimit të tyre nga shteti Gjerman.

Prindërit mysliman tani e kanë mundësinë e barabartë për të regjistruar fëmijët e tyre për mësim besimin Islam ngjashëm si atë protestant e katolik. /mesazhi/

(Visited 110 times, 1 visits today)
Top