Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

 Fiku përmendet një herë në Kur’an

 Fiku përmendet një herë në Kur’an

Fiku. Përmendet një herë në Kur’an: “Pasha fikun dhe ullirin, pasha malin e Sinait dhe për këtë qytet të sigurt (Mekën).” (Et-Tîn, 1-3)
Duke na kujtuar se fiku është një nga frutat e xhenetit, Pejgamberi a.s. ka shprehur rëndësinë e tij me këto fjalë: “Hani fikun! Nëse do të më duhej të përmendja një frut të zbritur nga xheneti, do të përmendja fikun. Sepse frutat e xhenetit janë pa bërthamë. (nga fjala pa bërthamë kuptojmë frutat si hurma apo ulliri të cilat konsumohen pasi hiqet bërthama). Hani fiq sepse fiku heq hemorroidet (majasëllin) dhe zhduk dhembjet e kyçeve.” (Kenz, 10, 44)

@include "";