Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmijët të cilët hanë kafjall, kanë koeficient më të lartë të inteligjencës?

Fëmijët të cilët hanë kafjall, kanë koeficient më të lartë të inteligjencës?

Fëmijët të cilët hanë kafjall, kanë koeficient më të lartë të inteligjencës?

Një studim i ri i shkencëtarëve amerikanë pohon se fëmijët, të cilët hanë rregullisht kafjall, kanë koeficient më të lartë të inteligjencës.
Shkencëtarët nga Universiteti Pensilvania në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë testuar 1.269 fëmijë në Kinë dhe kanë vëzhguar se si ndikon kafjalli në zhvillimin e tyre. Është zbuluar që fëmijët, të cilët anashkalojnë kafjallin, kanë koeficient më të ulët të inteligjencës, që aftësia e tyre e të folurit është më e vogël për 5.58 dhe që suksesi i tyre i përgjithshëm është më i vogël për 2,5 sesa i fëmijëve që hanë rregullisht kafjall.
Njëri prej shkencëtarëve, Cian Gong Li, ka deklaruar se fëmijëria është një periudhë e rëndësishme e jetës, kur të arrihen shprehitë e të ushqyerit dhe kur formohet stili i jetës dhe që shprehitë e arritura në këtë periudhë kanë ndikim afatgjatë në shëndetin e njeriut.
Ky studim është botuar në revistën ‘Science Daily’. /Telegrafi/

(Visited 84 times, 1 visits today)
Top