Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmijët që kanë zbehje në fytyrë, cfarë sëmundje kanë? Ja cka thotë Muhamedi alejhi selam

Fëmijët që kanë zbehje në fytyrë, cfarë sëmundje kanë? Ja cka thotë Muhamedi alejhi selam

Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve

Në lidhje me këtë të fundit (mësyshin që shkaktohet nga syri i xhindeve) Umu Seleme transmeton nga Profeti (Paqja qoftë mbi të!): “Ai (Paqja qoftë mbi të!) pa në shtëpinë e saj një vajzë të vogël që kishte zbehje në fytyrën e saj [kishte një zonë në fytyrë me ngjyrë të ndryshme nga ngjyra normale e pjesës tjetër të fytyrës] dhe tha: “Kërkoni t’i bëhet rukje (kurim me përmendjen e Allahut), pasi ajo ka mësysh5; interpretuesit kanë thënë se me mësyshin këtu Profeti (Paqja qoftë mbi të!) synon se një vështrim xhindi e ka dëmtuar vajzën. Ndër dijetarët muslimanë thuhet se vështrimi i xhindit është më depërtues se maja e shigjetave.

(Visited 535 times, 1 visits today)