Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Femijet e Nuhut a.s. jane tre: Sami, qe eshte baba i arabeve; Hami, qe eshte baba i abisinaseve dhe Jarithi, qe eshte baba i romakeve (europianeve)

Femijet e Nuhut a.s. jane tre: Sami, qe eshte baba i arabeve; Hami, qe eshte baba i abisinaseve dhe Jarithi, qe eshte baba i romakeve (europianeve)

” Femijet e Nuhut a.s. jane tre: Sami, qe eshte baba i arabeve; Hami, qe eshte baba i abisinaseve dhe Jarithi, qe eshte baba i romakeve (europianeve).”
(Hadith, Imam Ahmedi, 5\10)

— Nga pasardhesit e ketyre treve erdhen te gjitha racat e njerezve deri ne ditet e sotme. Cdo arab rrjedh nga Sami, cdo njeri me lekure te zeze rrjedh nga Hami dhe te tjeret ku hyjne europianet dhe racat tjera rrjedhin nga Jarithi.
— Secili nga djemte banoi ne nje pjese te tokes. Keshtu Sami banoi ne Lindjen e Mesme, Hami banoi ne Kontinentin e Zi (Afrike) dhe Jarithi banoi ne Kontinentin e Europes. Secili prej tyre ishte besimtar dhe i takon qe europianet te kene qene besimtare muslimane fillimisht. Po keshtu, Afrika dhe Lindja e Mesme.
— Pra jeta ne toke, pas Nuhut alejhisSelam, filloi me besim dhe monoteizem. Kjo tregon edhe njehere qe ne origjine eshte besimi, jo ateizmi dhe idhujtaria.

(Visited 497 times, 1 visits today)