Sábado, 25/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmija tre vjeçar ka mësuar tërë Kuranin përmendësh, duke hyrë kështu në librin e rekordeve të Guiness, si hafëzi më i ri në botë

Fëmija tre vjeçar  ka mësuar tërë Kuranin përmendësh, duke hyrë kështu në librin e rekordeve të Guiness, si hafëzi më i ri në botë

Fëmija tre vjeçar, algjeriani, Farih Abdur-Rahman, e ka mësuar tërë Kuranin përmendësh, duke hyrë kështu në librin e rekordeve të Guiness, si hafëzi më i ri në botë.
Edhe pse ai nuk di të lexojë ndonjë fjalë të shkruar, vetëm e vetëm për shkak të moshës, Farih Abdur-Rahman pa kurrfarë problemi e ka mësuar Kuranin, në saje të dëgjimit të tij, ndërsa ai e përsosi vetinë e tij duke i përsëritur në va…zhdimësi ajetet Kuranore, kurse ai ende asnjë herë të vetme nuk ka shkuar në xhami.
Nëna e Farih Adbur-Rahman thotë se ajo gjatë shtatzënisë dëgjonte rite fetare, ndërsa shkencëtarët pohojnë se atë që bën nëna, ndikon drejtpërsëdrejti në fetus. Edhe babai i vogëlushit, Muhammed Farih mendon ashtu si shkencëtarët.
Ky është rasti i parë që një fëmijë në moshë të tillë mëson Kuranin përmendesh, duke parë zhvillimin e hovshëm të teknologjisë dhe rrjedhave të zhvillimit socio-ekonomik

(Visited 49 times, 1 visits today)
Top