Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmija mëson atë që jeton,në qoftë se një fëmijë ….

Fëmija mëson atë që jeton,në qoftë se një fëmijë ….

Në qoftë se një fëmijë është kritikuar , ai mëson të qortojë dhe akuzojë .

–          Në qoftë se një fëmijë është tallur dhe nënvlerësuar , ai mëson të mërzitet dhe turpërohet .

–          Në qoftë se një fëmijë rritet në një mjedis me mllef, ai mëson të grindet dhe debatojë.

–          Në qoftë se një fëmijë është edukuar duke e turpëruar atë vazhdimisht , ai mëson të fajësojë vetveten .

–          Në qoftë se  një fëmijë është rritur me tolerancë , ai mëson të jetë I durueshëm .

–          Në qoftë se një fëmije I është dhënë përkrahje dhe kurajë , ai mëson të ndijë besim në vete .

–          Në qoftë se një fëmijë është rritur duke I treguar respekt dhe meritë për të , ai mëson të jetë I drejtë

–          Në qoftë se një fëmijë është rritur në një mjedis të sigurt ,ai mëson të jetë me besim.

–          Në qoftë se një fëmijë ka parë pranin dhe miratimin , ai mëson të dojë dhe respektojë veten.

–          Në qoftë se një fëmijë është përkrahur dhe ka parë shoqëri nga familja e tij , ai mëson të jetë i lumtur në botë .

(Visited 227 times, 1 visits today)
Top