Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Fëmija mëson atë që jeton

Fëmija mëson atë që jeton

Në qoftë se një fëmijë është kritikuar , ai mëson të qortojë dhe akuzojë .

–          Në qoftë se një fëmijë është tallur dhe nënvlerësuar , ai mëson të mërzitet dhe turpërohet .

–          Në qoftë se një fëmijë rritet në një mjedis me mllef, ai mëson të grindet dhe debatojë.

–          Në qoftë se një fëmijë është edukuar duke e turpëruar atë vazhdimisht , ai mëson të fajësojë vetveten .

–          Në qoftë se  një fëmijë është rritur me tolerancë , ai mëson të jetë I durueshëm .

–          Në qoftë se një fëmije I është dhënë përkrahje dhe kurajë , ai mëson të ndijë besim në vete .

–          Në qoftë se një fëmijë është rritur duke I treguar respekt dhe meritë për të , ai mëson të jetë I drejtë .

–          Në qoftë se një fëmijë është rritur në një mjedis të sigurt ,ai mëson të jetë me besim.

–          Në qoftë se një fëmijë ka parë pranin dhe miratimin , ai mëson të dojë dhe respektojë veten.

–          Në qoftë se një fëmijë është përkrahur dhe ka parë shoqëri nga familja e tij , ai mëson të jetë i lumtur në botë .