Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmija me diare

Fëmija me diare

390972_398208916953788_84697453_n

Ose heqja e barkut është më shumë e rrezikshme sa më të vegjël të jenë fëmijët. Duhet të konsultoheni menjëherë me pediatrin nëse fëmija është i dobët apo i këputur.

 

Çfarë mund të bëni ndërkohë që prisni udhëzimet e pediatrit. Duhet ti jepni fëmijës lëngje për të pirë shpesh dhe në sasi të vogla dhe pak të sheqerosura ose tretje rehidratuese. Vëzhgojeni me kujdes jashqitjen e fëmijës: sa herë del jashtë pra numrin, ngjyrën si dhe nëse shoqërohet me gjak me mukus ose jargë. Në këto raste ndërrimi i panolinave duhet të jetë e shpeshtë.

(Visited 128 times, 1 visits today)