Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

FDA (Administrata e ushqimit dhe ilaceve) me ne fund pranon se pulat e paketuara permbajne arsenik qe shkakton kancer

FDA (Administrata e ushqimit dhe ilaceve) me ne fund pranon se pulat e paketuara permbajne arsenik qe shkakton kancer

FDA (Administrata e ushqimit dhe ilaceve) me ne fund pranon se pulat e paketuara ne SHBA permbajne arsenik qe shkakton kancer.
Kështu që, për gjashtëdhjetë vitet e fundit, konsumatorët amerikanë që kane ngrene mish pule te paketuar ose nga mishi i pules se rritur me hormone, kanë qenë duke konsumuar arsenik, një kimikat që shkakton kancerin.
Deri në këtë studim i ri, edhe industria e pulave dhe FDA mohoi se pulat ‘ushqeheshin’ me arsenik.
Tani kjo dëshmi është aq e pamohueshme, sa prodhuesi i produktit te pules, i njohur si Roxarsone, ka vendosur të tërheqë produktin nga raftet. Me interesante eshte prodhuesi që ka qenë vënë arsenik në ushqim pule për të gjitha këto vite është Pfizer, e njëjta kompani që bën vaksinat qe përmbajnë shtesa kimike që janë injektuar tek fëmijët.
Teknikisht, kompania që bën ushqim Roxarsone është një degë e Pfizer, i quajtur ALPHARMA LLC. Edhe pse ALPHARMA tani ka rënë dakord për të tërhequr këtë ushqim nga raftet në Shtetet e Bashkuara, ai thotë se nuk duhet domosdoshmërisht ta heqe atë nga produktet e ushqimit në vendet e tjera, nëse nuk është i detyruar nga rregullatorët për ta bërë këtë.
Si perfundim, konsumoni prodhime vendore dhe sa me natyrale!
Burimet:
http://www.phillyburbs.com/news/local/burlington_county_times_news/fda-some-chicken-may-have-small-amount-o

(Visited 964 times, 1 visits today)
Top