Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

FC Bajern Minheni ndërton xhami

FC Bajern Minheni ndërton xhami

 

ribery shaqiriDrejtoria e klubit futbollistik Bajern Minhen infomroi në webfaqen e vet se ka ndrëmend të ndërtojë Xhami në stadiumin Allianz Arena. Kjo do të jetë xhamia e parë në të gjitha stadiumet e botës. Kjo iniciativë erdhi si përgjigje propozimit të Frank Riberit, i cili kërkoi një mesxhid, dhomë të vogël, për të falë namazet, ai dhe lojtarët tjerë musliman. Por përgjigja e kryesisë së klubit ishte befasuese pasi që ata vendosën që të ndërtojnë një xhami të tërë dhe të jetë në shfrytëzim të lojtarëve dhe tifozëve. Klubui ka marrë përsipër 85% të harxhimeve të ndërtimit të kësaj xhami, kurse pjesën tjetër ia ka lënë lojtarëve dhe tifozëve. Kjo xhami do të ketë Imamin e vet, bibliotekën dhe mësime fetare.