Terça-feira, 7/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fara e zezë ( fara e bereqetit )

Fara e zezë ( fara e bereqetit )

nigella s

Fara e zezë

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë : Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje veç vdekjes. Transmeton Buhariu.
Nga studimet e shumëta që janë bërë rreth dobive mjekësore të farës së zezë kanë dalë me rezultate si vijon :

1.Fara e zezë ka veti luftuese kundër infeksioneve që shaktohen në trup. Sikurse dhe ndalon zhvillimin e disa mikrobeve.
2.Fara e zezë e ruan mëlçinë nga lloje të ndryshme helmimi.
3.Fara e zezë e ruan mëlçinë nga kanceri.
4.Fara e zezë ruan zorrën e trashë nga kanceri .
5.Fara e zezë ndihmon në kurimin e kancerit të gjinjve.
6.Fara e zezë ndihmon kurimin e sëmundjes së diabetit.
7.Fara e zezë kuron disa lloje alergjish të ndryshme si alergjinë e mushkërive ose të hundës etj.
8.Fara e zezë ka ndikim pozitiv në shërimin e azmës. Se është provuar që ajo (ndër të tjera) zgjeron rrugët e frymëmarrjes.
9.Fara e zezë mbron muret e stomakut.
10.Fara e zezë shërben si kurues për problemet e veshkave.
11.Fara e zezë mbron zemrën dhe arteriet e gjakut.
12.Fara e zezë ul përqindjen e kolesterolit në gjak.
13. Fara e zezë shpeshton urinimin dhe ul tensionin në formë më të mirë se adelati.
14.Fara e zezë ndihmon kurimin e reumatizmës së kyçeve dhe qetësimin e dhimbjeve.

Gjithashtu edhe të tjera dobi të shumëta që tregojnë realisht vërtetësinë e asaj që ka thënë profeti salallahu alejhi ue selem për farën e zezë.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Top