Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje veç vdekjes

Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje veç vdekjes

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë : Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje veç vdekjes. Transmeton Buhariu.
Nga studimet e shumëta që janë bërë rreth dobive mjekësore të farës së zezë kanë dalë me rezultate si vijon :
1. Fara e zezë ka veti luftuese kundër infeksioneve që shaktohen në trup. Sikurse dhe ndalon zhvillimin e disa mikrobeve.
2. Fara e zezë e ruan mëlçinë nga lloje të ndryshme helmimi.
3. Fara e zezë e ruan mëlçinë nga kanceri.
4. Fara e zezë ruan zorrën e trashë nga kanceri .
5. Fara e zezë ndihmon në kurimin e kancerit të gjinjve.
6. Fara e zezë ndihmon kurimin e sëmundjes së diabetit.
7. Fara e zezë kuron disa lloje alergjish të ndryshme si alergjinë e mushkërive ose të hundës etj.
8. Fara e zezë ka ndikim pozitiv në shërimin e azmës. Se është provuar që ajo (ndër të tjera) zgjeron rrugët e frymëmarrjes.
9. Fara e zezë mbron muret e stomakut.
10. Fara e zezë shërben si kurues për problemet e veshkave.
11. Fara e zezë mbron zemrën dhe arteriet e gjakut.
12. Fara e zezë ul përqindjen e kolesterolit në gjak.
13. Fara e zezë shpeshton urinimin dhe ul tensionin në formë më të mirë se adelati.
14. Fara e zezë ndihmon kurimin e reumatizmës së kyçeve dhe qetësimin e dhimbjeve.

(Visited 365 times, 1 visits today)
Top