Sexta-feira, 21/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Falja namazin e xhenazes atij pêr së gjalli

Falja namazin e xhenazes atij pêr së gjalli

Ibn Shubrume ia kishte kryer disa punê të mëdha disa vëllezërve të tij musliman.
Njëri nga vëllezërit ia solli një dhuratë(para) Ibn Shubrumes.
Ibn Shubrume i tha:
Çfarê është kjo o vëllai im i dashur?
Ai i tha: Një dhuratë modeste për punën që ma ke kryer.
Ibn Shubrume i tha:
Merri këto para, Allahu tê mëshiroftë o vëllau im.
Nëse kêrkon prej vëllait tënd për të ta kryer ndonjë punë dhe ai nuk mundohet aspak të ta kryejê atë punë, atêherë merr abdes për namaz, merri katër tekbire dhe falja namazin e xhenazes atij pêr së gjalli, dhe nga ai moment llogarite atë prej tê vdekurve.”

Nga arabishtja :
Suad Shabani

(Visited 79 times, 1 visits today)
Top