Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Falja e dy rekateve para se të dalësh nga shtëpia (ruajtje nga e keqja jashte shtepise dhe mbrenda ne shtepi)

Falja e dy rekateve para se të dalësh nga shtëpia (ruajtje nga e keqja jashte shtepise dhe mbrenda ne shtepi)
  • Falja e dy rekateve para se të dalësh nga shtëpia.

Transmetohet nga Ebu Hurejra, radijAllahu anhu, se Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem,ka thënë: “Kur të hysh në shtëpinë tënde, fali dy rekate, sepse ato të ndalojnë nga çdo hyrje e keqe. E kur të dalësh nga ajo, fali dy rekate, sepse ato të ndalojnë nga çdo dalje e keqe.”

  • Prej duave që thuhet kur del nga shtëpia.

Transmetohet nga Enesi, radijAllahu anhu, se i Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem,ka thënë: “Kush thotë kur del prej shtëpisë së tij: ‘Bismil-lah, tevek-keltu alAll-llah, ve la haule ve la kuv-vete il-la bil-lah – Me emrin e Allahut! Tek Allahu mbështetem dhe nuk ka ndryshim (të gjendjes) dhe as fuqi përveçse me dëshirën e Allahut të Madhëruar!

(Visited 103 times, 1 visits today)