Quarta-feira’, 21/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Faleminderit, o Zot! Krejt papritmas, fytyra iu ngrys

Faleminderit, o Zot! Krejt papritmas, fytyra iu ngrys

Njëherë ra zjarr në njërin prej dyqaneve të Bagdadit. Njëri nga muslimanët shkoi me vrap drejt pazarit dhe kur pa se nuk ishte djegur dyqani i tij, ai bërtiti me të madhe: “Faleminderit, o Zot!” Pastaj, krejt papritmas, fytyra iu ngrys dhe nisi t’i kërkonte pa pushim falje Zotit.
30 vjet më vonë, ai do të thoshte: “Vazhdoj ende t’i kërkoj falje Zotit për atë moment. Si munda të gëzohesha që kisha shpëtuar për vete, kur vëllezërit e mi ishin prekur nga një fatkeqësi aq e rëndë?!”

 K.Smajlaj

(Visited 53 times, 1 visits today)
Top