Quinta-feira, 28/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Faktorët që ndikojnë të kemi sukses në mësime

Faktorët që ndikojnë të kemi sukses në mësime

1) Të ajroset dhoma disa herë në ditë.
2) Dhoma të jetë e ndriçuar dhe e sistemuar mirë.
3) Të ulesh mirë derisa të ndihesh rehat, pastaj ta drejtosh kurrizin.
4) Ta bësh nijetin e sinqertë, me marrë dituri vetëm për hir të All-llahut.
5) Të këndosh el-fatihanë, salavatet dhe duanë e mësimit.
Duaja: O Zot, më jep kuptimin e pejgamberëve, kujtesën e melaqeve dhe bëre gjuhën time të jetë e mbushur me përmendjen Tënde dhe zemrën time të jetë e mbushur me frikë ndaj Teje, ajo që Ti dëshiron edhe bëhet.
6) Kur të jesh i lodhur, të biesh në gjumë 25-45 minuta. Në këtë mënyrë çlodhesh dhe të relaksohet truri.

Ushqimi i preferuar për mbajtje në mend:

1) Mjalti.
2) Vaji i ullirit.
3) Vaji habetu-seuda dhe farat e zeza habetu-seuda.
4) Hurma, jo më shumë se shtatë hurma në ditë se kanë shumë kalori.
5) Rrushi i thatë, nga 7-30 kokrra në ditë.
6) Fiku i thatë, preferohen 5 fiqa në ditë.
7) Çokollata e zezë e zierjes.
8) Kafja turke, minimumi 1 për meshkuj kurse 2 për femra në ditë, maksimumi 4.
9) Qumështi me çokollatë të shkrirë.
10) Pemë e perime, minimumi 1 pemë në ditë.

(Visited 151 times, 1 visits today)
Top