Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Faktet shkencore : Qeliza ,truri ,trupi i njeriut dhe Kurani Famelarte

Faktet shkencore : Qeliza ,truri ,trupi i njeriut dhe Kurani Famelarte

Fakte shkencore

Në vitin 1839, shkencëtari Henrik Uiljam Dof zbuloi se truri reagonte pozitivisht ose negativisht nëse ekspozohej ndaj tingujve zanorë të caktuar. Ai pa se kur vibrimet zanore i afroheshin veshit, qelizat e trurit reagonin ndaj tyre. Më vonë, shkencëtarët zbuluan se qelizat e dëgjimit janë përherë në gjendje vibrimi, ku çdo qelizë dridhet sipas një sistemi të caktuar dhe ndikohet nga qelizat përreth saj. Ngjarjet e ndryshme që përjeton njeriu lënë gjurmët e tyre në qelizat e trurit. Çdo ngjarje negative, shkakton çrregullime dhe defekte në sistemin vibrues të qelizave.

Çdo qelizë që vibron gjatë gjithë kohës, përmban një program shumë kompleks i cili i mundëson të ndërveprojë me miliona qeliza të tjera përreth. Ky koordinim dëshmon madhështinë e Krijuesit të pashoq. Për rrjedhojë, çdo problem psikik, do të shkaktojë defekt në këtë program, duke e dobësuar imunitetin e qelizave dhe kështu lehtësohet sulmi i sëmundjeve. Mekanizmi i qelizave në përpunimin e informacioneve janë pikërisht këto vibrime dhe lëshimi i stimujve elektrik, nëpërmjet të cilave na mundësohet të folurit, lëvizja, vozitja e makinës dhe ndërveprimi me të tjerët.

Akumulimi i ngjarjeve negative, siç janë traumat me të cilat përballet njeriu, si dhe disa probleme të tjera, shkaktojnë kaos dhe rrëmujë tek qelizat e trurit. Ky kaos, është rraskapitës pasi në këtë rast trurit i duhet të punojë dyfish.

Para se fëmija të lindë, qelizat e trurit të tij fillojnë vibrimin. Truri i tij është i ekuilibruar dhe qelizat në harmoni me aktivitetin dhe dridhjet e tyre. Pas lindjes, çdo ngjarje do të ndikojë tek qelizat e trurit të tij dhe mënyrën si vibrojnë. Madje, tek disa qeliza të papërgatitura për të përballuar zhurmat e forta, mund të dëmtohet sistemi vibrues i tyre, gjë e cila shkakton një zinxhir sëmundjesh fizike dhe psikologjike.

Sot, shkencëtarët pohojnë se çdo sjellje, buron nga vibrime të caktuara të qelizave. Ato shtojnë se ekspozimi i njeriut ndaj vibrimeve zanore të njëpasnjëshme, çon në ndryshimin e mënyrës së vibrimit të qelizave.

Disa frekuenca i bëjnë qelizat e trurit të dridhen në mënyrë vitale, aktive dhe pozitive, duke ia shtuar energjinë pozitive qelizave. Sakaq, frekuenca të tjera i dëmtojnë qelizat, madje mund tu shkaktojnë dhe vdekjen. Prandaj, frekuencat e duhura, janë ato që janë bërë objekt studimi për shkencëtarët, për të zbuluar se cilat frekuenca zanore i shkojnë për shtat trurit.

Shkencëtarët kanë zbuluar se edhe zinxhiri i ADN-së brenda çdo qelize dridhet në një mënyrë të caktuar. Ky zinxhir i ngarkuar me informacione të domosdoshme për jetën, është i ekspozuar ndaj çdo ndryshimi për shkak të ngjarjeve, problemeve, viruseve apo sëmundjeve që sulmojnë trupin. Sipas shkencëtarëve, zinxhiri i ADN-së e redukton vibrimin e tij, kur sulmohet nga viruset. Mënyra më ideale për ti kthyer zinxhirit të ADN-së performancën e tij, është duke e riprogramuar atë nëpërmjet ndikimit të valëve zanore të caktuara. Kështu, ADN-ja do të reagojë pozitivisht ndaj këtyre valëve, duke iu kthyer aktivitetit dhe vibrimit normal. Por, ekzistojnë valë të cilat mund ta dëmtojnë këtë zinxhir gjenetik.

Shumë nga terapistët e sotëm, përdorin vibrimet akustike për trajtimin e kancerit dhe sëmundjeve kronike, ndaj të cilave mjekësia s’ka pasur sukses. Veç kësaj, ata vunë re përmirësime të shumë sëmundjeve mendore si skizofrenia, stresi dhe problemet e gjumit, por edhe për veset e këqija si pirja e duhanit, vartësia ndaj drogave etj.

Kohët e fundit, shumë terapistë, përdorin dridhjet e valëve të shëndosha për të kuruar disa sëmundje të pashërueshme si kancerit dhe disa sëmundjeve të tjera kronike në të cilën mjekësia tradicionale ka dështuar. Ata panë se kjo metodë ishte shumë e dobishme edhe në trajtimin e disa sëmundjeve psikologjike të tilla si skizofrenia, ankthi, problemet e gjumit dhe disa zakone të këqija të tilla si pirja e duhanit, varësia e drogës, etj.

Cili është ilaçi më i mirë?

Ilaçi më i mirë për të kuruar të gjitha sëmundjet është Kur’ani i Shenjtë. Ky është rezultat i një eksperience të gjatë kohore në trajtimin e njerëzve. Shumë raste që kishin sëmundje të pashërueshme, iu rikthyen jetws normale pas ndëgjimit të Kur’anit të Shenjtë. Kjo është për shkak të aftësisë së Kur’anit të Shenjtë në ribalancimin e qelizave në tru dhe rritjen e aftësinë e saj për kryerjen e punëve.

Çdo qelizë ka një sistem dridhje se Allahu i ka krijuar për të bërë punën e saj dhe këto qeliza nuk e kuptojnë gjuhën e të folurit, por ata merret me frekuenca dhe dridhje, si ata që janë në telefonat mobil të cilat marrin valët elektromagnetike dhe nga ana tjetër, dërgojnë valë të tjera. Prandaj, ne mund të themi se në çdo qelizë ka një telefon celular shumë komplekës. Ju mund t’i imagjinoni mija e miliarda qelizat në trurin tuaj, duke vibruar ritmikisht në një mënyrë që asnjë qenie njerëzore nuk mund ta kuptojë, realizoj ose t’a imitoj, dhe në qoftë se një qelizë do të crregullohej, gjithë trupi do të çrregullohej. Pra, Kur’ani është një bekim që na nxit t’a falënderojmë Allahun. Por a e vlersojmë ne këtë bekim??

(Visited 258 times, 1 visits today)