Quinta-feira, 9/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Fakte të reja se si janë ndërtuar piramidat!!!

Fakte të reja se si janë ndërtuar piramidat!!!

Shkencëtarët kanë zbuluar se piramidat janë ndërtuar nga përpunimi i baltës. Kjo vërtetohet në një ajet të Kuranit te Madhërishëm.

PIRAMIDA

Shkencëtarët amerikanë dhe francezë konfirmojnë se gurët e mëdhenjë që faraonët kanë përdorur për të ndërtuar piramidat ishin të përbërë nga “balta” e cila përbëhej nga gëlqerorë që janë përpunuar në temperatura të larta. Një përshkrim i saktë mundë të gjendet në Kuranin e Madhërishëm:

“Dhe Faraoni tha: “O pari! Unë nuk di që për ju ka tjetër zot përveç meje! O Haman, më ndez një zjarr për të pjekur qerpiçë dhe më ndërto një kullë të lartë që të ngjitem te Zoti i Musait.Jam i bindur se ai (Musai) gënjen!” El Kasas: 38

Zbulimi është konfirmuar nga shkencëtarët të famshëm në Shtetet e Bashkuara dhe Franca. Imazhet mikroskopike te blloqeve piramidale jane shikuar dhe vrojtuar, dhe rezultatet tregojnë se pallatet e ngritura lart janë të përbërë nga balta, pikërisht ashtu siç është përmendur në Librin e Allahut në ajetin e përmendur më parë.

Lloji i materialit te Piramidave ështe ndërtuar që faraonët ta mbajnë sekret, por Allahu, i Gjithëdijshmi, na tha këtë sekret në Librin e Tij të vërtetë.

Abduldaem Al-Kaheel

Tags: