Domingo, 1/10/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Estagfirullah,Estagfirullah,Estagfirullah,…

Estagfirullah,Estagfirullah,Estagfirullah,…

 

Erdhi një njeri te Hasen el-Basri dhe I tha atij: Se qielli nuk lëshon shi…….i tha atij Hasen el-Basri ”

Estagfirullah

“Pastaj erdhi një person tjetër dhe i tha se më ka godit fukarallëku….i tha atij Hasen el-Basri “Estagfirullah

Pastaj erdhi personi I tretë dhe I tha Hasen el-Basriut :se gruaja ime nuk lind është sterile……I tha Hasen el-Basri: Estagfirullah.

Pastaj erdhi një tjetër I cili I tha se unë e gjuaj farën në tokë dhe ajo nuk mbinë……I tha atij Hasen el-Basri: Estagfirullah

I’u drejtuan të pranishmit Hasen el-Basriut : “na quditi rasti yt a çdo kush që vjen tek ti që ankohet përdiqka thua Estagfirullah

J’u përgjigjet Hasen el-Basri : vallë a nuk e keni lexuar fjalën e Allahut:”

:Ka thënë Allahu I Madhëruar

“Unë u thashë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë;. Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk,. Ju shumon pasurinë dhe fëmijët, ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj.”[Nuh:10,11,12]

Pastaj vazhdoj dhe tha:dëshiron qetësimin e gajleve ,hapjen e gjoksit dhe kënaqësi të bukura?

Ka thënë Allahu I Madhëruar:

“E të kërkoni falje Zotit tuaj dhe pendohuni (kthehuni) te Ai, se Ai do t’ju mundësojë përjetime të mira (në këtë jetë).”

[Hud:3]

(A dëshironi largimin e katastrofave (fatkeqsive),dhe sigurimin prej fitneve(sprovave

:Ka thënë Allahu I Madhëruar

“Po All-llahu nuk do t’i dënojë ata, derisa ti (Muhammed) je në mesin e tyre dhe All-llahu nuk do t’i dënojë, derisa ata kërkojnë falje (istigfarë).”

[Enfal:33]

A DËSHIRON TI ROB I ALLAHUT SHLYERJEN E MËKATEVE, SHTIMIN E TË MIRAVE DHE NGRITJEN NË GRADA TË

:LARTA THUAJ(SHPESHTOJE) FJALËN

“ESTAGFIRULLAH”

(KËRKOJ FALJE NGA ALLAHU)

Përktheu nga Arabishtja: Hfz. Adnan SPAHIU