Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ESSALATU HAJRUM-MINEN-NEUM

ESSALATU HAJRUM-MINEN-NEUM

ESSALATU HAJRUM-MINEN-NEUM
ESSALATU HAJRUM-MINEN-NEUM

Namazi është më i mirë se gjumi
Namazi është më i mirë se gjumi

Pse namazi është më i mirë se gjumi?

Sepse gjumi e kënaq epshin
Ndërsa namazi e kënaq Allahut

Është më i mirë se gjumi
Sepse gjumi është vdekje
ndërsa namazi është jetë

Është më i mirë se gjumi
Sepse gjumi është pushim për trupin
Ndërsa namazi është pushim për shpirtin

Është më i mirë se gjumi
Sepse gjum bëjn të gjithë besimtarët dhe jobesimtarët
Ndërsa namazin e bëjn vetëm besimtarët

Ata që e falin sabahun janë njerëz të suksesshëm,
fytyrat e tyre janë të gëzuara,
ballet e tyre të shkëlqyera,
koha e tyre është e bekuar,
nëse je prej tyre falendero Allahun për këtë mirësi,
nëse nuk je lute Allahun që të të bëj prej tyre.

Përktheu dhe përshtati
Hysni Berisha

(Visited 123 times, 1 visits today)