Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Është pyetur i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem për medhjin- lëngun e bardhë të jargëzuar (që del me rastin e të menduarit për marrëdhënie seksuale apo me rastin e përkëdheljes)

Është pyetur i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem për medhjin- lëngun e bardhë të jargëzuar (që del me rastin e të menduarit për marrëdhënie seksuale apo me rastin e përkëdheljes)

Është pyetur i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem për medhjin- lëngun e bardhë të jargëzuar (që del me rastin e të menduarit për marrëdhënie seksuale apo me rastin e përkëdheljes), dhe është përgjigjur: “Mjafton abdesti.” “Çka nëse prekë rrobët?” “Mjafton që të marrësh pak ujë dhe me të ta spërkatësh atë vend, u përgjigj Pejgamberi.” (Tirmidhiu thotë se ky hadith është sahih). [Ebu Davudi 210]Është pyetur i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem, se kur është e obligueshme të merret gusli dhe për lëngun që del pas lëngut dhe është përgjigjur: “Ai është lëng jargëzor që del para spermës, ndërsa çdo burrë nxjerr këso lëngu; duhet larë organet gjenitale, e pastaj të merret abdest sikur qysh merret abdest për kryerjen e namazit.” [Ebu Davudi ne 211, kaptina “Për pastërtinë dhe kaptina “Për medhjin”]

(Visited 312 times, 1 visits today)
Top