Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A është haram rënia në dashuri?

A është haram rënia në dashuri?

quhet zemer

 

A është haram rënia në dashuri?

– ”Dashuria as nuk është në papajtueshmëri me fenë e as e ndaluar, me ligj, sepse çdo zemër është në duart e Allahut.” (Ibën Hazmi).

– Hukmi (dispozita): ”Çdo zemër është në duart e Allahut.” Nuk mund të thuash hallall/haram sepse ajo ndodhë dhe nuk mund ta kontrollosh.

– Ai që dashurohet, ai nuk duhet të fajësohet. Është shenjë e përsosmërisë së tyre dhe dhuratë e Allahut ndaj tyre.

– Dashuria e natyrshme lejohet; megjithëse, nëse shkon në kufijtë e adhurimit, është e kritikuar.

– Nëse nuk e përjeton dashurinë, atëherë zgjohu dhe shko ha sanë, sepse je gomarë!

Autor: Shejh Ibën Hazëm, Allahu e mëshiroftë.

Marrë nga libri: ”Porosi dashurie”, përmbledhur nga Shejh Jasir Birxhas.

Përgaditi: Kalimtari

 

Tags:
@include "";