Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Epshi

Epshi

ngopja

Imam Shafiu-Allahu e mëshiroftë- ka thëne:”

nuk jam ngopur qe 16 vite, sepse ngopja e rëndon trupin, e forcon zemrën, sjell gjumin dhe dobëson njeriun nga adhurimi”
Kur njeriu ngopë barkun e tij nuk mund ta permbajë epshin, edhe nëse takvallëku e mbronë nga zinaja (prostitucioni) ai nuk mund ta frenojë dhe ndalojë syrin. Prostitucioni i syrit është shikimi, e nëse e kontrollon syrin nuk mund ta kontrollojë mendimin.

Kështuqë ai mund t’i flasë vetvetes për shkaqet e epshit e kjo gjendje mund ta ngacmojë edhe në namaz. Ai që nuk ngopë barkun e tij largohet nga ai epshi për marrdhënie seksuale, largohen nga ai fjalët e kota dhe pasojat e gjuhës, si: përgojimi, gënjeshtra, fjalët e ndyta, bartja e fjalëve, etj .
Përshtati: Valdet Kamberi

(Visited 125 times, 1 visits today)
Tags:
Top